Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Nevşehir'de toplu konut heyecanı, sabah erken saatlerden itibaren TOKİ başvurularının alındığı bankalara vatandaşlar akın etti.

TOKİ'nin sosyal konut projesine başvuruların başlamasının ardından Nevşehir'de Halk bankası ve Ziraat Bankası önlerinde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Başvuru formlarını ve belgelerini yanlarına alan vatandaşlar başvuru ücreti olan 500 TL'lik ödeme için bankalara akın ettiler. Başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak kura çekimleriyle ismi çıkacak vatandaşlar ev hayali için en önemli adımı atmış olacak.

Öte yandan kurada ismi çıkmayan vatandaşlara başvuru paralarının geri iade edileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanının duyurduğu sosyal konut projesi vatandaşları sevindirdi.

Projenin hayırlı olmasını dileyen vatandaşlardan Zehra Afşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

İlk günden başvuru yaptığını belirten Afşar; “Türk Milleti için çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. İnşallah ben ve benim gibi binlerce vatandaşımız ev sahibi olacak. Bütün ihtiyacı olanlar bu fırsatı değerlendirsin. İnşallah bizler kurada çıkarız” dedi.

Projenin çok iyi olacağını söyleyen Hakan Ulu, “Dar gelirliler için çok yararlı bir proje. Çok şahane bir şey. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Evi olmayanlara çok iyi bir imkan yaratıldığını ifade eden Gökhan Yazgan'da, “Kurada çıkarsa bizlerde ev sahibi olacağız. İnşallah ihtiyacı olan vatandaşlarımıza çıkar. Kurada gençlere de ayrı bir kontenjan ayrılmasını çok yararlı buldum. Genç yaşta ev sahibi olma fırsatı var. İhtiyacı olan herkes mutlaka başvursun. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. Toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak olan başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecek.

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması, başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama, İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç) bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması, başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir. Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlar müracaat edebilecek.