Ülkemizde 2021 yılında İklimsel Faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle verim kaybı yaşayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin 01/09/2021 tarih 31585 sayılı resmi gazetede yayımlanan 4427 Saylı Cumhurbaşkanı Kararı ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatları ile Nevşehir’de üretim sezonu içerisinde yapılan kuraklık çalışmaları esas alınarak İl ve İlçe Tahkim Komisyonları Kararlarını almıştır.  

Zarar oranına göre dekara 100 TL’ ye kadar destekleme yapılacak olan Cumhurbaşkanı Kararına göre Nevşehir İl Tahkim Komisyonu Nevşehir Merkezde %50 oranında verim kaybı yaşandığına dair kararını almış ve bu halde Nevşehir Merkez Köy ve mahallelerinde Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı kıraç şartlarda Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale ve Nohut üretimi yapan üreticilere 1 dekar için 50 TL  üzerinden destekleme ödemesi yapılacaktır. Üreticilerin destekleme için ayrıca başvuruda bulunmasına gerek bulunmamaktadır.  

Belirlenen %50 oranında zarar Nevşehir Merkez Köy ve Mahalleleri için geçerli olup İlçeler için İlçe Tahkim Komisyonlarının almış olduğu zarar oranı üzerinden destekleme ödemesi gerçekleştirilecektir.  

Bu vesileyle Nevşehirli Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.