Ankara-Kayseri-Kahramanmaraş yolunda çok sayıda sivil araç bulunması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor, yardım araçları deprem bölgesine ulaşamıyor. Yaşanan bu gelişme üzerine Nevşehir Valiliği aldığı karar doğrultusunda, yardım faaliyetlerinin Nevşehir'de geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "Yardım bölgesindeki trafik yoğunluğundan dolayı ve yardımların etkili, verimli olması adına Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor salonundaki yardım faaliyetleri bugün saat 18:00 itibariyle durduruldu. 

Yarın sabah 08:00'dan itibaren yardım faaliyetleri Nevşehir'deki yardım toplama merkezi Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda devam edecektir.

Bölgede hala yardıma ihtiyaç vardır. Yardım bölgesindeki trafik yoğunluğu ve yardımların etkili verimli olması adına böyle bir karar alınmıştır." uyarısında bulunuyor.

"Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Lütfen yola çıkmasınlar"

Görevliler, sivil araçların yola çıkmayarak trafiği aksatmamasını istiyor.

Deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’a giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Çok sayıda sivil aracın da yolda bulunması nedeniyle deprem bölgesine ulaşmaya çalışan ekipler zorluk yaşıyor. Yolda ambulans ve yardım araçlarının trafikte bir süre ilerleyemediği belirtildi. Trafiğin ara ara açıldığı ve bazı noktalarda tekrar yoğunlaştığı bildirildi.