Nevşehir'de bir vatandaşımızın yetiştirdiği dev kabaklar hem uzunluğuyla hem de yılan şeklindeki görüntüsüyle görenleri şaşırtıyor.

Avustralya'nın Gold Coast şehrinde 18 yıl çalıştıktan sonra geçen yıl Mayıs ayında Türkiye'ye kesin dönüş yapan gurbetçimiz Mehmet Tuzköylü, memleketi Nevşehir'den aldığı bağevinde eşiyle birlikte emekliliğin tadını çıkarırken, Merkez ilçeye bağlı Çat kasabası kepez mevkiindeki bağevlerinin bahçesinde tavuk, kuzu, köpekten oluşan küçük çiflik kurdular ve yıllarca hasret kaldıkları topraklarda hobi olarak çeşitli meyve ve sebze yetiştirmeye başladılar.

Gelin bundan sonrasını Semra ve Mehmet Tuzköylü çiftinden dinleyelim;

-Vatan hasreti ve memleket özlemi ile geçen yılların acısını doyasıya çıkardığımız Nevşehir'imizde ki bağevimizde, kendi çapımızda ugraşmaya başladık. Hem pandemi sürecini değerlendirmek, hemde organik tarımla kendi sebze meyvamızı kendimiz yetiştirmek için bahçemize kim ne tohum verdi ise toprakla buluşturduk. İşte ektiğimiz bitki çeşitlerinden en ilgi çekeni ise kobra kabak diye bilinen ve boyu birmetreyi aşan Avustralya'da çok gördüğümüz yılana benzer kabak bitkisi oldu. Bizde neden FİB Habere konu olmasın dedik. Ve bahçemizde yetiştirdiğimiz bu dev kabak önünde hatıra fotoğrafı çekerek size gönderdik." dedi.

Mehmet Tuzköylü, "Bu kabağın tohumunu ektiğimde açıkcası böyle ilginç bir şey beklemiyordum ama görünce biz de şaşırdık. Hala büyüyor. Asmasından kopana kadar bu kabağı muhafaza etmeye çalışacağız. Herkesin dikkatini çekiyor" dedi.

Bu ilginç kabak taze olduğu için ince oluyor ve çok değişik yemekleri yapılabiliyor. Ufak ufak kesilip dolma yapılabiliyor. Etli ve kıymalı olarak pişirilebiliyor. Limonlu yapılabiliyor.