Nevşehir 2000 Evler mahallesinde bir apartmanın bahçesine giren yaklaşık 1.5 metre boyunda ki yılan aileyi korkuttu. Saklandıkları yerden aile büyüğü tarafından güçlükle çıkartılan yılan tekrar doğaya geriye dönerken; mahalle sakinleri, bahçede oynayan çocuklarına zarar gelebilme ihtimaline karşı tedirgin oldu.

Veteriner Hekim İrfan Aykemez konu ile alakalı "Bahar aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklığıda giderek yükselmeye başladı. Böylelikle doğada bulunan yılan tehlikesi de yeniden gündeme geldi. Bahar aylarında, özellikle doğa gezileri ve ot toplama gibi aktiviteler için dağlık alanlara giden vatandaşların baharın gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyanan yılanlara çok dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan 2000 Evler mahallesi Nursultan nazarbeyev caddesinde ise iki genç kaldırımda buldukları yılanı
görünce şok oldular. İki kafadar Daha sonra ellerine aldıkları deynekle yılanı kavanoza koymaya çalıştılar.

Yılanlardan korunmanın yolları

Bahçeden yılanları uzak tutmanız oldukça zor, dolaşma mevsimleri boyunca, teorik olarak toprak ve su olan her yerde yılan görülebilir. Ancak, kendisine karşı doğrudan bir saldırıda bulunmadığınız sürece bir yılan size saldırmak yerine kaçmayı tercih edecektir ve size de bir zarar vermeyecektir. Aslında yılanlar, bahçenizdeki bitkilere zarar veren çoğu canlının doğal düşmanı olmaları nedeniyle, bahçeniz için yararlıdırlar. Ancak söz konusu kişisel korku ya da hoşlaşmamaysa, eve girebilecekleri alanlara fiziksel engeller yerleştirmeniz, alınabilecek en uygun yöntem. Bu canlılar belirli kimyasalların kokularını sevmedikleri için, özellikle keskin kokulu temizlik maddelerinin kullanıldığı ortamlardan nispeten uzak durmayı seçeceklerdir. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar da, son derece başarılı yılan avcılarıdır.
Yılandan korunmak için evinizin yada bulunduğunuz yerin etrafına çepeçevre zift dökün ve korkusuzca yaşayın. Zift yerine kükürt kullanarak da aynı sonucu alırsınız. Bundan hiç şüpheniz olmasın.