Nevşehir il genelinde Kovid - 19 tedbirleri kapsamında hafta sonu yasaklarına "yoğunlaştırılmış dinamik denetim" gerçekleştiriliyor.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile yeni koronavirüs tedbirlerine uyulması için sıkı denetimler yapılacağını bildirdi. Bakanlık, en geniş katılımlı denetimin 17-18 Nisan 2021 Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılacağını açıklamasının ardından ilimiz Nevşehir'de de uygulama için start verildi.

Korona virüsü mücadele dönemi kapsamında başlatılan “Dinamik Denetim Süreci” ilimiz Nevşehir'de hafta sonu yoğun bir şekilde uygulanacak.

Hafta içi olduğu gibi denetim ekipleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında da hizmet veren işletmeleri denetleyecek. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde araçlar üzerinde sıkı denetim gerçekleştirecek. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

Nevşehir'de sıkı denetim başladı...

Bu kapsamda Kısmi Kapanma Sürecinde Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim Modeli kapsamında, tüm alanlara yönelik denetimler aralıksız olarak devam ediyor.

Farklı noktalarda uygulama noktaları kuran ekipler teker teker araçları durdurarak izin belgesi kontrolü yaptı. Uygulamaların yanında vatandaşların da kurallara riayet etmesi ile birlikte Nevşehir sokaklarında sessizlik hakim oldu. Yapılan denetimlerde kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.

YOĞUN DENETİM YAPILDI
Nevşehir'de de bugün şehrin birçok noktasında emniyet ekipleri denetimler gerçekleştiriyor. Özellikle il geneli tüm kavşaklardan geçen araçların teker teker durdurulduğu denetimlerde vatandaşların muafiyet belgelerinin olup olmadığı denetlendi.

MUAFİYET BELGESİ OLMAYANA CEZAİ İŞLEM
Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarına dair belgeleri olan araç sürücüleri yola devam ederken muafiyet belgesi olmayanlara ise cezai işlem uygulandı.

TRAFİK KULLARINI İHLALE PARA CEZASI
Trafik polislerinin de eşlik ettiği denetimlerde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere de para cezası uygulandı.

ŞÜPHELİ EVRAKLAR İNCELENDİ
Polis ekiplerinin muafiyet belgesinde şüpheye düştükleri vatandaşları uzun uzun sorguladı. 

MASKE TAKMAYANLAR UYARILDI
Polis noktasında maske takmadığı görülen vatandaşlara maske takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

KISITLAMA 58 SAATE ÇIKARILDI
Öte yandan Ramazan başlamadan önce 56 saatlik olan sokağa çıkma kısıtlaması geçtiğimiz günlerde 58 saate çıkarılmıştı.

Nevşehir Valiliği'de yaptığı paylaşımda; Tedbirlere uyarak salgının yayılma hızını kontrol altına alabiliriz.

Unutmayalım Güç Tedbirde❗