Nevşehir Güzelyurt mahallesi dağlık alanda, çıkan yangın kontrol altına alındı.  Arazinin sarp ve engebeli olması nedeniyle yangın saatler süren mücadele sonunda söndürüldü. Yangında birçok ağaç ve hayvanlar zarar gördü.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Güzelyurt mahallesi eski Dedeman karşısı Hilal un fabrikası arkasındaki dağlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

Yolun taşlık ve engebeli olması sebebiyle İtfaiyenin yangın alanına ulaşmasında güçlük yaşanırken yangın bölgesine Polis, Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Güzelyurt mahallesi üzerindeki dağlık alanda meydana gelen arazi yangınını kontrol altına alarak söndürdü.

Bugün öğle saatlerinde Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesi üzerindeki dağlık alanda yangın çıktı. Çıkan yangında çok sayıda ağaç, çalı, böcek, kuş ve kaplumbağalar telef oldu.

Hangi sebeple çıkartıldığı belirlenemeyen arazi yangınına karşı kısa sürede müdahalede bulunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, çıkan arazi yangınının kontrol altına alınarak söndürülmesi için büyük çaba harcadı.

Kuru ot ve çalılıklardan başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede etrafa yayılırken, vatandaşların ihbarı sonrasında olay yerine gelen Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu. Çıkan yangının ardından yanan arazide feci şekilde telef olan kaplumbağalar ve kuş yavrularının yanında simsiyah bir ağaçlık alan kaldı. 

Yangını çevre sakini vatandaşlar korku dolu gözlerle seyretti. Güçlükle kontrol altına alınan yangında şuan soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Bölgedeki büyük bir alanın kül olduğu yangının çıkış sebebi araştırılıyor.