Genel Sekreter Duru’dan kandil kutlaması  

Nevşehir İl Özel idaresi İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

Duru, “Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bu kutlu gecede yaratılış gayemizi ve dini sorumluluklarımızı düşünme, davranışlarımızı gözden geçirme, geçmişte yaptığımız hataların muhasebesini yapma, geçip giden zamanın değerini idrak etme ve daha iyi değerlendirme fırsatı yakalamaktayız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

Regaip kandiline kavuşmanın huzuru içerisindeyiz  

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi, Ramazan Ayının da müjdecisi olan bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi. 

Başkan Çiftci, “Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. İşte bu anlamda idrak edeceğimiz Regaip Kandili’nde, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) kutlu yolculuğunun ışığında, Yüce Yaradan’a, ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalı, kandillerimizin özüne yakışır şekilde; vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, yanlış ve kusurlarımızdan dönme konusunda çaba sarf edip, küslük ve dargınlıklara son vererek, bu anlamlı günün, barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz ve İslam âleminin Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerinde bulundu. 

Regaip Kandiliniz mübarek olsun  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Güneş, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı. 

Kandillerin, insanların kalplerin birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, dayanışma duygularını arttıran, çok özel geceler olduğuna işaret eden Başkan Yasin Güneş şunları kaydetti; “Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. 

Başkan Özmen’den Regaip kandili kutlaması  

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen Regaip kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, manevi havası çok yüksek, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz. 

İdrak edeceğimiz Regaip Kandilinin; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine vesile olacağına inanıyorum. 

Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Allah’tan niyaz ediyorum. 

Bu duygularla tüm İslam Aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.  

Regaip kandili tüm insanlığa huzur getirsin  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, İnsanlık için manevi bir çok kazançlar ile dolu olan mübarek Üç Ayların da habercisi olan Regaip Kandili kutlama mesajı yayınladı. 

Belediye Başkanı Ateş mesajında, "Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm duaların kabul olmasını diliyorum. Üç aylar Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran, maddi ve manevi alanda Bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regaib kandilini tebrik eder, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi. 

Üç ayların manevi iklimini teneffüs ediyoruz 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, Mübarek Üç Aylar ve Regaib kandilini kutladığı bir mesaj yayınladı. 

Başkan Gülmez, “Mübarek Üç Ayların manevi ikliminin ilk esintisi Regaip Kandilini idrak ediyoruz. Regaip Kandilinde kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdendir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve tüm İslam Aleminin Üç Aylarını ve Regaip Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim” diye konuştu. 

Altınışık’tan kandil kutlaması 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.  

Başkan Altınışık, Kandil gecelerinin, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günler olduğunu kaydetti. 

Mübarek üç ayların ve Regaip Kandilinin tüm dünyada kardeşliğe ve huzura vesile olmasını dileyen Altınışık "İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandiline kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu unutmamalıyız. Tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını en kalbi duygularım ile kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi. 

Dua ve ibadetleriniz mazlumların kurtuluşuna vesile olsun 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Üç aylar ve Regaip kandilinin tüm dünyadaki mazlumların kurtuluşuna vesile olması dileğinde bulundu. 

Başkan Pınarbaşı, “Bu mübarek gecede yapılacak dua ve ibadetlerin, dünyanın ve bütün mazlumlarının kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Rahmet ikliminin gönülleri fethettiği mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili vesilesi ile bu manevi iklim birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için bir fırsattır. Ülkemizde yaşanan olaylara dikkatlice bakıldığında, ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu görülmektedir. Bu temenniler ile hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Regaip Kandilini kutluyorum” ifadelerinde bulundu. 

Tüm Müslümanların ve Milletimizin kandilini kutlarım 

İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, tüm İslam Aleminin ve Türk Milletinin kandilini kutladı. 

Başkan Dinç, “Dinimizde önemli gün ve gecelerden olan Mübarek Regaip kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip kandilinin tüm Müslüman Alemine, Türk Milletine, Nevşehir halkına hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” dedi. 

Mübarek Üç Aylar ve Kandiliniz mübarek olsun 

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, Üç Aylar ve Regaip kandilini kutladı. 

Başkan Kaya, “Bu müstesna günler, Yüce Allah'tan af ve mağfiret dilemek için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra nefsimizi esir alan kötü duygulardan arınmamıza sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın gelişmesine ve pekişmesine vesile olmaktadır. Mübarek üç aylar boyunca ve üç ayların içinde yer alan maneviyatı yüksek mübarek günleri iyi değerlendirmeli, bu günleri fırsat bilerek kin ve nefretten uzaklaşıp, birlik ve beraberliğimizi, sabır ve hoşgörümüzü, insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirmek için gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini, barış ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.