Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, Türkiye’nin kabak çekirdeği ihtiyacının büyük kısımını tek başına karşılayan, coğrafi işaretli Nevşehir Kabak çekirdeği üreticilerine müjdeyi verdi: "Nevşehir'e Kabak Çekirdeği Eleme Tesisi Kuruluyor"

Çinko ve demir mineralleri bakımından zengin olan Kabak çekirdeği, yüksek besin değerleriyle İnsan sağlığına önemli katkıda bulunuyor. Kalp sağlığından sinir sistemine, bağışıklık sisteminden vücuttaki fazla yağların yakılmasına kadar birçok konuda insan sağlığına fayda sağlayan kabak çekirdeğinin NTB tarafından patentini alan Nevşehir'de eleme tesisi kurulumu için çalışmalarda artık sona gelindi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner; "Nevşehir Ziraat Odası olarak, Nevşehir'imize ve Değerli çiftçilerimize Kabak Çekirdeği Eleme Tesisi kazandırıyoruz. Emeği geçen Başta Valimiz , Vekillerimiz, Belediye Başkanımız,Tarım il müdürlüğü yetkililerine ve KOP'a teşekkür ederim." dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından patenti alınan meşhur kabak çekirdeğinin vatanı Nevşehir'de eleme tesisinden sonra kavurma ve paketleme tesisinide bekliyoruz.