18 Mart Çanakkale Zaferi sebebi ile 18/03/2022 tarihinde Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu konferans salonunda kurumumuzda tutuklu ve hükümlülerin katılımlarıyla Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve şehitler günü nedeniyle Etkinlik düzenlendi,

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile etkinlik başlamış,

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Görevli Doç. Dr. Hüseyin KALEMLİ   tarafından “Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı Yılları” konulu konferans düzenlendi.

Doç. Dr. Hüseyin KALEMLİ konferansında “Çanakkale Savaşları Türk ve Dünya tarihi açısından bir dönüm noktasıdır, Bu savaş Türk Milletinin bir varoluş mücadelesidir, İnsan üstü mücadelelerin yaşandığı bu savaşta pek çok kahramanlık destanları yaşanmıştır. Kurtuluş Savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Savaşları millet olma iradesinin ve azmin mücadelesidir.” şeklinde konuştu.

Nevşehir Cezaevinde Berat Kandili Kutlandı

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Berat Kandili Özel programı icra edildi. Program hükümlü ve tutukluların okumuş oldukları hatimlerin duası ardından sunuculuğunu Cezaevi Vaizi Mahmut ÖZCAN 'ın yaptığı programda Berat Kandilinin önemi ve tevbe konusunda sunum yaptı. Cezavi yönetimi, çalışanları ve hükümlü/tutukların katıldığı program mevlid, ilahiler ve dua ile sona erdi.

Program sonunda bütün koğuşlara Berat Kandili münasebetiyle kandil simidi ikram edildi.