Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, milletle el ele gönül gönüle Nevşehir meydanlarında.
Türk Milleti’nin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan bir avuç vatan haininin gerçekleştirdiği darbe kalkışması sonrasında, vatan ve millet sevdalısı Nevşehirliler ‘Demokrasi Nöbeti’ devam ediyor. 7’den 77’ye, Telekom önü Diriliş meydanında ellerindeki Türk Bayrakları ile sloganlar atan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için meydanlarda gür sesleri nöbete devam ediyorlar.
FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim.” çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar sloganlarla darbeye karşı "Demokrasi Nöbeti"ne yılmadan devam ediyorlar.
TELEKOM önü Diriliş Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti, bu kez çeşitli sivil toplum teşkilatının yöneticileri, gerçekleşen darbe kalkışmasına karşı duydukları tepkiyi dile getiren konuşmalara sahne oldu.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan Demokrasi nöbeti daha sonra, meydanı dolduran binlerce vatandaşın gür şekilde söyledikleri İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.