Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu pandemi tedbirleri kapsamında yapıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve tek liste olarak gidilen genel kurulda Başkan Bayram Ekici güven tazeledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, divan üyelerinin seçimi, denetim ve faaliyet raporunun okunmasının ardından yönetim kurulu listesi oylamaya sunuldu, liste, oy çokluğu ile kabul edildi.

Genel Kurula, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Ürgüp AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Kahraman, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca,  Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin, Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Nevşehir Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Erdoğan Korkutmaz ve üye gazeteciler katıldı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Genel kurulun açılış konuşmasında katılım gösteren davetlilere ayrı ayrı teşekkür ederek, bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'da yaptığı konuşmasında; "Bugün gerçekleştirilen Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu sonrasında yeniden başkanlığa seçilen Bayram Ekici'yi tebrik eder, başarılar dilerim." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe yaptığı konuşmada; "Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlenen Olağan Genel Kurulunda tekrar Başkanlık görevine seçilen Bayram Ekici’yi ve yönetimini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ; "Nevşehir’in en büyük Basın Meslek Örgütü Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kuruluna AK Parti Nevşehir ailesi, Cumhur İttifakı ve hazirunumuz olarak katılımımızda; yerel basınımızın önemine bir kez daha vurgu yaparak, emektar gazetecilerimize şükranlarımızı sunduk.

Açıkgöz: 'Yerel Basının her zaman yanındayız'

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; “Dünya salgınla boğuşurken görevlerini her şartta ve her yerde yerine getiren, zaman ve mekân mefhumu gözetmeden çalışan; vatandaşlarımızı doğru ve etkili bir şekilde bilgilendiren, salgınla kararlı mücadelemizde can-ı gönülden destek veren başta Nevşehir’imiz yerel basın mensuplarına, ulusal basın temsilcilerimize ve tüm basın mensuplarımıza milletimiz adına ayrı ayrı minnettarım.

Sevdamız Nevşehir’imizin huzurunun ve düzeninin korunması, ilimizin en iyi şekilde tanıtılması, kamu kurumlarındaki hizmetlerin anlatılması, dünyaya tanıtılması ve daha birçok alanda bizlere destek olan, rehberlik eden, turizm, tarım, sanayi, spor alanlarında kendini her geçen gün geliştiren Nevşehir’imizin adeta vitrini olan siz güzide basınına ve basın mensuplarına şahsım ve Nevşehirli hemşerilerim adına şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımızın haber alma hakkını her an sağladığınız için sizleri kutluyorum ve sizlere teşekkürleri bir borç biliyorum. ‘Hedef 2023 Güçlü Türkiye’ vizyonuyla geleceğe güvenle yürüyen Türkiye’miz için yazılı/görsel/sanal basının önemini gayet iyi biliyoruz. Bu anlamda sizler Türkiye’nin bu başarılarını dünyaya anlatmada millî sorumlulukla, azimle çalışıyorsunuz.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına tekrar seçilen değerli dostum Bayram Ekici’yi ve yönetimini tebrik ediyorum." ifadelerinde bulundu.

MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya ; "Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin Olağan Genel Kuruluna katılarak kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettik. Güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Bayram Ekici ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da ; "Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlenen Olağan Genel Kurulunda tekrar Başkanlık görevine seçilen Bayram Ekici ’yi ve yönetimini tebrik ediyorum" dedi.

TGF Karaca; BİK'te Genel Kurul üyelikleri kaldırılmalıdır

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti genel kurulunda konuşan TGF Genel Başkanı Karaca, Basın İlan Kurumu'ndan dışarıdan birilerine hiç bir kurumda olmadığı şekilde milyonlarca lira para ödendiğini öne sürdü. Karaca bu ödemeler nedeniyle Basın İlan Kurumu'nun zarar ettiğini, pandemi dönemi nedeniyle ile gazetelerin resmi ilan gelirlerinden kesilen yüzde 15 komisyonun aşağıya çekilmesi talebinin kabul edilmediğini, basın örgütlerine dağıtılan 2 milyon lira civarındaki desteğin de 350 bin liraya düşürüldüğünü söyledi.

BİK ADETA ARPALIK MI ?

TGF Genel Başkanı Karaca BİK'in adeta arpalık gibi kullanıldığını belirterek şöyle devam etti:
"Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulunda basından 12, hükumeti temsilen 12, tarafsızlardan 12 üye olmak üzere 36 Genel kurul üyesi bulunuyor. Genel Kurul üyelerine konaklama, yemek, yol giderleri ve oturum ücreti olarak yıllık toplam 2 ila 3milyon TL arası para ödenmektedir. Ayrıca her yıl bu ödentilerin rakamını da Genel Kurul üyeleri kendileri tespit etmektedir. Oysa BİK'te tüm işlemler Genel Müdür, Yönetim Kurulu ve personel tarafından yapılmakta Genel Kurul üyeleri sadece onaylamaktadır. Ayrıca 24 Genel kurul üyesinin basınla yakından uzaktan ilgisi bulunmamaktadır. Bu kişiler basının sorunlarından bir haberdir."

ANADOLU BASININA KREDİ YOK


Anadolu Basınının zor günler yaşadığına değinen TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca"36 Genel kurul üyesine böylesi lüzumsuzca 2-3 milyon lira ödenmekte, BİK tarafından 3 büyük ildeki gazete sahiplerine kredi verilirken, Anadolu'daki gazete sahiplerine en küçük bir kredi desteği sağlamamaktadır. Acilen BİK mevzuatı değiştirilmeli, demokrasinin vazgeçilmez kaleleri olarak nitelenen Anadolu basınına da kredi desteği sağlanmalıdır" dedi

FAHRETTİN ALTUN OLAYA EL KOYMALIDIR

Karaca, açıklamasının son bölümünde İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a çağrıda bulunarak şu görüşlere yer verdi:

"Basın İlan Kurumu'ndaki lüzumsuz bir şekilde devam ettirilmek istenen Genel Kurul üyeliklerinin biran önce sonlandırılması için İletişim Başkanımız Fahrettin Altun'un olaya el koymasını ve Genel Kurul üyeliklerinin sonlandırılması için çalışma başlatılmasını beklemekteyiz. Yapılacak tasarruflarla gerek gazete sahiplerine ve gerekse basın kuruluşlarına destek sağlanmalıdır"

KARACA DESTEK İSTEDİ

TGF  Genel Başkanı Karaca, konuşmasının son bölümünde önümüzdeki ay içerisinde yapılacak BİK Anadolu gazete sahipleri seçimi için gazete sahiplerinden TGF adaylarına destek istedi.

Karaca, yetkiyi aldıkları takdirde genel kurul üyeliklerinin kaldırılması ve Anadolu gazete sahiplerine destek yapılması önerisini vereceklerini söyledi.