Nevşehir Göre yolu üzerinde trafik akışını daha güvenli hale getirerek yayaların geçişini kolaylaştıracak olan yaya üst geçidinin montaj işlemlerinde sona gelindi. 

FİB Haber Merkezi tarafından gündeme taşıdığımız, Nevşehir'de, Niğde yolu üzerinde bulunan, toplam öğrenci nüfusunun 2 bin olduğu lise ve ilköğretim okullarının önündeki yolda üst geçidin olmayışı öğrencileri, öğretmenleri ve velileri mağdur ediyor haberimiz yetkilileri harekete geçirdi. 

Nevşehir'de, yaklaşık 2 bin öğrencinin kullandığı yolda üst geçit yapılıyor ...

Nevşehir'de, Külliye yanındaki 3 okulun yol güzergâhında bir üst geçidin olmayışını daha evvel FİB Haber Merkezi tarafından gündeme taşımıştık.

Nevşehir'de Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ve Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere 3 okul, bir sağlık ocağı ile İl Müftülüğü personelinin bulunduğu Ali Dirkoç Bulvarı üzerindeki bu yolu kullanan yaklaşık 2 bin öğrenci için ciddi tehlike arz ediyordu.

Çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanarak üst geçidin hizmete geçmesi bekleniyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Ali Dirikoç Bulvarı (Nevşehir - Niğde Yolu) üzerinde 2 bin öğrencinin kullanacağı üstgeçit inşaatı çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu.

Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü'nü bizzat ziyaretiyle çalışmaların start aldığı üstgeçit hakkında açıklamada bulunan Başkan Savran, Nevşehir-Niğde yolu üzerinde Okullar Bölgesi olarak bilinen 3 okulun yer aldığı ve günde yaklaşık 2 Bin öğrencimizin geçiş yaptığı Ali Dirikoç Bulvarı üzerine başlanılan üst geçidi en kısa sürede hizmetinize sunacağız.”diye konuştu.

Çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanarak üst geçidin hizmete geçmesi bekleniyor.

Okulun yan yana olduğu ve trafiğin yoğun işlediği Nevşehir Göre yolu üzerindeki güvenlik tedbirlerinin yetersiz olması öğrenci velilerini endişelendiriyordu.

Üst geçit yapım çalışmaları için duydukları memnuniyeti dile getiren Veliler, yürütülen çalışma için Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.