Dünyanın ilk İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı Eko İklim Zirvesi Başladı.

Ankara, dünyanın ilk iklim fuarına ev sahipliği yapıyor.

Nevşehir gündemin adresi FİB Haber, Dünyanın ilk iklim fuarına ev sahipliği yapacak olan EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı’nda yerini aldı.

30-31 Mart’ta ATO Congresium’da Ankara Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleştirilen zirve; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara Sanayi Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgeleri, KOBİ’ler, yeşil finansman projeleriyle bankalar, üniversiteler ve pek çok kurumun desteğiyle yapılacak. Karbon nötr olarak planlanan Zirve’ye çok sayıda konuk katılacak. 

“BİZ DE VARIZ”
Zirve için bir açıklama yapan FİB Haber Genel Koordinatörü İbrahim Uysal, “Dünyanın ilk ekonomi ve iklim zirvesinde Nevşehir'den FİB Haber olarak biz de varız. İş dünyası, üretim ve ticarette yeşil dönüşüm ve iklim değişikliği ile mücadele konusunda bir tavır sergilemek zorunda. Hem www.fibhaber.com temsilcisi hem de bir çevre sever olarak her iki kimliğimle birlikte, bu ciddi ve uluslararası zirvede bulunmaktan onur duyacağız” diye konuştu.

Öte yandan geçen yıl ABD’deki lansmanda dünyanın dikkatini çeken TOGG, EKO İKLİM Zirvesi ile Ankara’da da ülkemizde ilk kez görücüye çıkacak.