Nevşehir ilimizde iç sularda su ürünleri av yasağı 15 Mart 2020 tarihi ile başladığından, vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için av yasaklarına uymaları gerekmektedir.

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla ''4/1 ve 4/2 Numaralı Nevşehir'in Amatör ve profesyonel balıkçılını Temsil eden Carp Team 50  Tebliğlere göre; İç sularımızda su ürünlerinin neslinin korunmasını sağlamak amacıyla Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali (Akarsular hariç) ve diğer sazangillerin avlanmaları 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında yasaktır.

15 Haziran' a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, her türlü av araç ve gereçleri ile  avlanmaya hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir.  Yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri kanunu Kapsamında İdari Para Cezası uygulanacaktır. Su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarma'ya bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber:Yaşar Akgöz