İlimiz Nevşehir'de faaliyetler sürdüren İHH Nevşehir Arama-Kurtarma Birimi yeni gönüllülerini arıyor.

Türkiye’de veya yurt dışında meydana gelebilecek deprem, sel vb. doğal afetler ile insani yardım gerektiren alanlarda çalışma yapan İHH Arama-Kurtarma Birimi, yeni ekip arkadaşlarıyla buluşuyor.

Üzerinde yaşadığımız topraklar doğal afetlere yabancı değil. Son 30 yılda sadece doğal afetlerden dolayı dünya genelinde 2 milyon 300 bin insan hayatını kaybetti. 

İHH Arama Kurtarma ekipleri, bugüne kadar dünyanın birçok yerinde meydana gelen olağanüstü durumlar için Türkiye’den yola çıktı. Bu ekiplerin önceliği her zaman olayı ve bölgeyi hızlı bir şekilde inceleyip merkeze rapor sunmak oldu. Anlık raporlara göre projeler hazırlandı, mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapıldı.
Son dönemde, Giresun’daki sel felaketi, İzmir ve Elazığ depremlerinde aktif rol alan İHH Nevşehir Arama Kurtarma ekipleri, Nevşehir başta olmak üzere çeşitli şehirlerde zaman zaman tatbikat ve eğitimlere katılıyor.
Yaraları bir an önce sarmak, arama ve kurtarma faaliyetlerini profesyonelce icra edebilmek için çalışmalarını sürdüren ekipte siz de yer alabilirsiniz.

İHH Nevşehir Arama-Kurtarma Birimi Başkanı Hüseyin Çakır, yaptığı açıklamada,  "İHH Arama Kurtarma ekipleri yetkinlik elde edebilmek için birçok farklı eğitimden geçer. Göçükte, su altında ve yangında arama kurtarma eğitimleri kurlar halinde alınır. Yangında arama kurtarma eğitimleri İtfaiye Eğitim Merkezi’nde oluşturulan yangın simülasyonları eşliğinde uzman ekiplerce verilir. Çeşitli eğitimler alan ekipler mekan yapısına özel müdahale edebilme kabiliyeti kazanır. Bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilir. Uzmanlaşmanın uzun yıllar aldığı arama kurtarma eğitimleri İHH bünyesinde devam ediyor” diye konuştu.

Siz de Arama-Kurtarma Ekibinin bir parçası olmak istiyorsanız, 0533 745 8086 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.