İHH Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, İsveç’te gerçekleşen Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepki göstererek, "Kur'an'ın yakılması asla kabul edilemez." açıklamasında bulundu.

Yapılan bu hareketin sapıklık olduğunu söyleyen Öncel, "İslam karşıtları geçtiğimiz gün İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i yaktılar, dünde Norveç’te parlamento önünde yırttılar. Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan ve asla kabul edilemez bu çirkin davranışı şiddetle lanetliyoruz." dedi.

İHH Başkanı Baki Öncel; "Allah son kitap olarak Kuran-ı Kerim'i göndermiştir. Diğer ilahi kitapların hükmü kalkmıştır. Tevrat olsun İncil olsun tahrifata uğramıştır. Beşeri sözler karışmıştır, karışmasa bile son kitap Kuran'ın gelmesiyle onların hükmü kalmıştır. Biz Tevrat ta olsa İncil de olsa yakılmasını tasvip etmeyiz. Kuran-ı Kerim'i yakanları şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Avrupa’da artan ırkçı İslam düşmanlığına karşı adalet ve hukukun süratle harekete geçmesi beklentimizdir, takipçisi olacağız açıklamasında bulunan Öncel, "İnsanlığın sürüklendiği vicdan krizinden çıkmanın insan hakları ve adaletten başka yolu yok" ifadesine yer verdi.