Nevşehir İHH insani yardım derneği şehit Muhammed Tiyek için Afrika'da su kuyusu açtı.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden hemen sonra, Gözyaşı geceleri tarafından hazırlanan “SON KALE TÜRKİYE” programını ilk turneleri Türkiye’de başladı. Her zaman olduğu gibi Anadolu'nun merkezi ve vatan sevdalısı Nevşehir halkı son kale Türkiye göz yaşı geceleri programının ısrarla Nevşehir'de olması için gerekli yerlere görüşlerini ilettiler. Programın ev sahipliğini Nevşehir İHH insani yardım derneği tarafından yapıldı.

Program için tüm hazırlıklar tamamlanmış ve seansların başlayacağı ilk gün göz yaşı geceleri ekibi Nevşehir yollarına düşmüştü.

Sabah namazını Aksaray da kılıp yola çıkan ekibin malzemesini taşıyan araçlarında Muhammed Tiyek'de vardı, sahnede ki rolü ise şehid olmaktı. Programın yapıldığı her şehir de şehadeti canlı canlı yaşayan Muhammed Tiyek Nevşehir sınırlarında son kale Türkiye'nin gerçek şehitlerinden oldu.

Nevşehir İHH'dan Vefalı davranış...

Nevşehir İHH insani yardım derneği yönetimi gözyaşı şehidinin kızına ve şehidine vefasını unutmadı.Ölümünden 5 ay sonra hayata gözlerini açan kızı Behlika Tiyek ve Muhammed Tiyek için Nevşehir İHH tarafından Afrikada su kuyusu açıldı.

FİB Haber Merkezi olarak böylesine anlamlı ve vefalı bir hizmete imza atan Nevşehir İHH derneği Başkanı Sayın Baki Öncel ile ekibini tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.