Nevşehir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı, Vali Ali Fidan başkanlığında Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıda İl Müdürü Şinasi İnanıcı tarafından, Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2023 yılı faaliyet ve çalışmaları ve 2024 yılı planlamaları hakkında sunum yapıldı.

Nevşehir ilinin sosyo-ekonomik yapısı, iş gücü piyasası, örgün, yaygın eğitim ve kurs ve programlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı 2023 Yılı Faaliyet Raporu uygun bulundu. Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğünün 2024 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planı onaylandı.

Toplantıya Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Erol, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol, NTSO  Başkan Yardımcısı Cengiz Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK - İŞ) Nevşehir Baş Temsilcisi Ersin Dörtkol, İş insanı Musa Ertaş ile ilgili kurum yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.