Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülke genelinde sürdürülen proje kapsamında Nevşehir Müftülüğünce “Tecrübe Paylaşımı Toplantısı” düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen toplantılarda Nevşehir merkez ve ilçe müftülüklerine bağlı görev yapan İmam-hatip, Müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

İki gün boyunca devam eden toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra toplantı moderatörü Diyanet İşleri Uzmanı Ömer Faruk Aslan ise selamlama ile başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘’Bizleri bu görevde güçlü kılan unsurlardan beş tanesinden bahsetmek istiyorum. Birincisi İlim; İlim kendini bilmekle başlar. Kendini, Rabbini, peygamberini, kitabını, sünneti, siyeri, hüsnü muhabbeti, iletişimi ve hayatı bilmek gerekir. İkincisi; Amel. İlme sahip olmak yetmez. En önemli görevimiz davet ve irşat amelle başlar. Üçüncüsü İhlas; hiçbir dünyevi menfaat beklemeden yaptıklarımızı Allah rızası için yapmaktır. Dördüncüsü İrade, Cesaret, ve Aksiyon; Gayemiz günah,isyan cehalet,zulüm ve kötülüğün bulunmadığı İslami ahlak ile bezenmiş bir toplum oluşturmaktır. Din görevlisinin bir davası, bir rüyası ve hayali vardır. Beşincisi; İzzet Din görevlisi izzet sahibidir. Aradığı Allah rızası olduğu için hafiflik yapıp zillete düşmez. Tevazu ve izzeti meczedip gurur ve kibiri birbirine karıştırmaz.’’ dedi.

Ardından sırasıyla söz alan Osmaniye/Kadirli'den İmam Hatip Recep Çeri, Aksaray/Merkez'den İmam Hatip İlhan Demir ve Antalya/Muratpaşa'dan İmam Hatip Yunus Emre Tatlı ise hayata geçirdikleri projelerine dair birer sunum yaptı.