Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde yapılacak olan 126 adet konut, 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi inşaatı ile altyapısı ve çevre düzenlemesine ait yapım işi başladı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, TOKİ tarafından ilçelerine inşa edilecek olan 126 konutun inşaat çalışmalarına başlanmasının sevincini yaşadıklarını belirtti.

AKSOY: "SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ..."

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy yaptığı açıklamada; "100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ilçemize kazandırmış olduğumuz 126 konutun inşaatına başlanmıştır. 400 günde tamamlanacak olan konutlarımız bitmiş hali hak sahiplerine ve ilçemize hayırlı olsun inşaAllah." dedi.

İlçede bugüne kadar TOKİ konutunun yapılmayışının büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Aksoy, "31 Mart yerel seçimlerinde TOKİ'nin ilçemize yeni konutlar inşa etmesi sözünü vermiştik. Bu sözümüzü şimdi yerine getiriyoruz. TOKİ ülkemizin birçok bölgesinde yıllardır konut üretip duruyor. Girişimlerimiz sonucu ilçemizde de konut yapılması yönünde karar alındı. Konutlar ilçemizin Esentepe Mahallesi'nde inşa edilecek. Şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.