Nevşehir merkeze bağlı nar beldesi Eseoğlu camiinde itikafa başlandı. Diyanet işleri başkanlığımızın ve Nevşehir il müftülüğümüzün izni ve Eseoğlu camii İmam hatibi Ayhan Dengiz hocamızın onayı ile itikafa başlanmıştır.

2 senedir salgın dolayısı yüzünden ramazanlarımız buruk , içimizde bir hüzün vardı, çok şükür ki bu sene hem ramazan sevincimizi teravih ile taçlandırıp camimizi cemaat ve itikaf ile daha bir mabed yerine dönüştürdük.

İTİKAF 
Allah’a tam bir teslimiyet içerisinde ibadet ve taatte bulunmak amacıyla zamanının belirli bir kısmını ayırması ve bu esnada meşrû bile olsa her türlü nefsânî ve şehevî arzulardan uzak durması kişinin mânen olgunlaşması için önemli vesilelerden biridir. Zorunlu ibadetlerin yanı sıra nâfile ibadetler de bu konuda önem taşımakta, dinî duygu ve düşüncenin yoğun bir şekilde yaşandığı, mümkün olduğu ölçüde maddî ilgilerden uzaklaşarak yüce yaratıcıya yönelinen bir ortam insana derin bir mânevî ufuk ve imkân sunmaktadır. 

Hz. Âîşe'nin şöyle dediği nakledilmiştir:

“Ramazan ayının son on günü girince Rasulullah kendini ibadete verir, geceleri ihya eder ve ailesini uyandırırdı.” demiştir.

Ebu Hureyre hazretleri de “Nebi (s.a.v) her ramazan on gün itikafa girerdi, vefat ettiği sene ise yirmi gün itikaf yaptı” demiştir.