Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde meydana gelen toprak kaymasında içerisinde karnında yavrularıda bulunan toplamda 58 adet küçükbaş koyun telef oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre, Bahçeli köyünde tek geçimini küçükbaş hayvancılıkla sürdüren Serkan Varol'a ait koyun sürüsü, öğle sıcağında serinlemek için pomzası alınan maden sahasının gölgesine sığındı. Bu sırada aniden yaşanan toprak kayması sonucu vatandaşımıza ait koyunlardan 58 adet koyunu yaklaşık 7– 8 metre yükseklikten üzerine düşen pomza toprakla telef oldu. 

Küçükbaş hayvan üreticiliğinin meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Bahçeli köyü muhtarı Mustafa Özata'da yaptığı açıklamasında, "Özellikle zor bir dönem geçirdiğimiz bu günlerde, üstüne birde böyle beklemediğimiz ve hiç arzu etmediğimiz bir olayın yaşanması bizleri ziyadesiyle üzdü. Mağdur üreticimiz Serkan Varol kardeşimize olay sonrasında geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yine, olay sonrası Sayın Kaymakamımız, Sayın Milletvekillerimiz, yine İl Genel Meclis başkanımız sağolsunlar arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kendilerine bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan Toprak kayması sonrası Jandarma ekipleri ile birlikte olay yerine gelen AFAD ve Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışması yaptı. Serkan Varol'a ait telef olan hayvanları tutanak altına alındığı belirtildi.

Koyunları telef olan üreticiyi Milletvekili Açıkgöz bu sözleriyle sevindirdi...

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz olayı öğrenir öğrenmez koyunları telef olan mağdur vatandaşımızı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bir daha böyle musibetler yaşanmaması temennisinde bulunan Milletvekili Açıkgöz; "Olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış ve devletin ilgili tüm kurumlarıyla vatandaşımızın yanında olduğunu acısını hafifletmek ve yalnız olmadığını göstermek için imkan dahilinde ne varsa yapılacağını belirtmek isterim." dedi.

Devletimiz herzaman Milletimizin yanında! 

Milletvekili Açıkgöz; "Biz her zaman köyümüz köylümüz, çiftçimiz kısaca sizin dertlerinizle dertleniyoruz. Her zaman söylüyoruz, sizin bir derdiniz varsa bizim de derdimiz var. Sizlerin hizmetkarı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz...Bugünde yaşanan toprak kayması olayında mağdur olan vatandaşımızın derdine derman olmaya çalışacağız inşallah" dedi.