Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (Jakem)'de 2019 yılı 1. Dönem branş köpeği ve kullanıcısı kurs kapanış töreni düzenlendi. 10 branşta kursu başarı ile tamamlayan 114 kursiyere kurs bitirme belgeleri takdim edildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın (JAKEM), 2019-1’inci Dönem Branş Köpeği ve Kullanıcısı Kursu Kapanış Töreni münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

JAKEM Komutanlığı Köpek Gösterisi Alanı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program; Kursiyerlerin, misafir Askeri Personelin ve JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın’ın konuşmaları ile devam etti.

Kursiyerlere, Vali İlhami Aktaş tarafından Kurs Bitirme Sertifikalarının verilmesinin ardından, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde (JAKEM) bomba arama ve mayın, narkotik, arama-kurtarma ve özel operasyon konularında eğitim alan köpeklerin gösterilerinin ardından Tören Geçişi yapıldı.

JAKEM Komutanlığı tarafından yapılan ikramların ardından program sona erdi.

Vali İlhami Aktaş, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, daire müdürleri, askeri erkan ve davetliler katıldı.

Edinilen bilgilere göre; 11 Şubat 2019 tarihinden itibaren devam eden 10 branşta dost ve kardeş ülkelerden Azerbaycan'dan 5, Kırgızistan'dan bir, Suriye yerel kolluk gücünden 2 olmak üzere toplam 8 misafir askeri personel ile birlikte 114 kursiyer ve branş köpeği kurslarını başarıyla tamamlamış olup eğitimli ve donanımlı bir şekilde yeni görev yerlerine uğurlandı.