Nevşehir Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yerinde konut isteyen hak sahiplerine yönelik Gazi İlkokulu çevresinde yapılacak olan konut ve dükkânlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi kentsel dönüşüm projesi'nde 135 konutun temeli düzenlenen törenle atıldı.

“Hep Birlikte Çalışıyoruz, Kazanan Nevşehir Oluyor”

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katılımlarında gerçekleştirilen Temel atma töreni sonrası Nevşehir’e hayırlı olmasını dileyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, projeye büyük destek veren Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’a teşekkür etti. 

Milletvekili Açıkgöz, “Bu proje için hak sahibi olan vatandaşlarımızın uzun süre bekledi. İhale sürecinin ardından bugünde temellerini attığımız konut ve işyerlerinin yapımına başlanıyor. Uzun süredir heyecanla beklenen bu projenin nihayet hayata geçmesinde büyük destekleri olan başta Nevşehir’imize desteklerini esirgemeyen başta CumhurBaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn Murat Kurum’a, emektar AK kadrolarımıza, gayretle çalışan Belediye Başkanlarımıza, Cumhur İttifakı’mıza, kamu görevlilerimize ve aziz hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.Şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

Nevşehir eski Gazi İlkokulu çevresindeki yaklaşık 34 bin metrekare alan içerisinde 135 adet konut, 18 adet dükkân ve bir sağlık ocağı yapılacak.