Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentteki her yaştan at, eşek ve katır türü tek tırnaklı hayvanlara mikroçip takmak suretiyle kimliklendirme çalışması yapıyor. 

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından takılan mikroçip sayesinde, tek tırnaklı hayvanların doğumundan ölümüne kadar geçen sürede hastalıkları dahil tüm süreçlerini yakından takip edebilecek. Kayıt altına alınan hayvanların kaybolmaları halinde ise boynundaki çipin okutulması sayesinde kolaylıkla kime ait olduğu tespit edilebilecek. Bu durum hayvanların çalınması durumunda hayvan sahiplerinin haklarını savunmalarını sağlayacak.

* Safkan Arap ve İngiliz atlarında eşkal muayenesi ve taylarına mikroçip takılması

* Damızlık kısrak ve aygırlarda yıllık sağlık taraması işlemleri

DEVAM EDİYOR.

Türkiye’de mevcut hayvan varlığının bilinmesi, dışa bağımlılığın bitirilmesi ve yetiştiricilerin Bakanlığın uyguladığı hayvancılık desteklemelerinden yararlanabilmesi bakımından büyük ve küçükbaş hayvanların kimliklendirilmesi ile kayıt altına alınmasının önemli olduğu kaydedildi. Bu bağlamda büyükbaş hayvanlarda buzağı-malaklar 3 aylık yaşa kadar, küçükbaş hayvanlarda kuzu-oğlaklar da 6 aylık yaşa kadar kimliklendirilerek kayıt altına alınıyor.