28 Temmuz’da başlayan ülkemizin ciğerlerine zarar veren orman yangınlarına mücadele eden ekiplerden biriside Nevşehir Kızılay Şubesi oldu.

Bölgeye ayni yardım malzemeleri dışında aktif sahada görev alacak 25 kişilik genç gönüllüsünü gönderen Nevşehir Kızılay tüm gücüyle yangın bölgesinde mücadele ediyor.

Sahada görev alan Ekip lideri Şeyma Altundal; "Manavgat'ta 4 bölgede,68 noktada hizmet verdiklerini anlatıp,18 de gezici ekibin bulunduğunu kaydetti.

Ekiplerin, araçlarıyla su ve ikram malzemelerini ulaşımın zor olduğu noktalara taşıdığını belirten Altundal, şunları söyledi:

"Türk Kızılay olarak sahada gönüllülerle 150'den fazla kişiyiz. Bunun yaklaşık 50'ye yakını profesyonel kadro dediğimiz afet yönetim çalışanlarımız. Bölge halkı yanan evini, yerleşim yerlerini terk etmiyor, biz de gezici ekiplerle onlara hizmet ediyoruz."

Vatandaşlara başlatılan yardım kampanyasına destek vermeye davet eden Kızılay Şube Başkanı Civelek, Ülkemizin bir çok yerinden yangınlardan dolayı afetler yaşanıyor. Bizlerde Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi olarak bölge için harekete geçtik ve Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınları nedeniyle yangın bölgesine 25 kişilik gönüllülerden oluşan ekip gönderildiğini ifade etti. Gönüllüler ise, günlerdir devam eden yangınlar sonrası yürekleri sızladığı başlatılan yardım kampanyası ile bölge için gönüllü olup bölgede aktif görev almak görevleri en iyi şekilde yapmak zorda kalan kardeşlerimize yardımcı olmak istiyoruz ve 4.gününde çalışmalara ara vermeden devam ediyorlar,çalışmalara katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz’ dedi.