Kurban bereketi yıl boyunca yaşasın diye Kurban Bağış standı kurarken, kan bağışlamak isteyen vatandaşlar için de Kan bağış Tırını kurdu.

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu dünyanın farklı coğrafyalarında da yaşatacak.

Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2021 yılında da devam ediyor. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 21 ülkede toplam 150 bini aşkın hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.

Yurt içi ile Yurt dışı Kurban Bedeli Tek Fiyat 1050 TL

Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içi ve yurt dışı için 1050 TL olarak belirledi. Yurt dışından vekâlet vermek isteyenler ise 125 Dolar veya 105 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.

Kurban Vekaleti Kızılay’a nasıl verilir?

Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler 0552 168 18 04  numaralı Nevşehir Kızılay İletişim hattını arayabilir,Gülbahçe’de bulunan standa gidebilir,Borsa Kavşağı üstü Vakıfbank karşısı 1.kat’ta bulunan Kızılay Şubesine gidebilir veyahut 20 haziran itibariyle açılacak Kızılay standları üzerinden gerçekleştirebilir.Evinden çıkamayan,bağış yapmak isteyen lakin bu imkanlara ulaşımı sıkıntı olan bireylerinse,Kızılay ekipleri evlerine gidip,makbuz karşılığı bağışlarını alacak!

Nevşehir Kızılay Kan Toplama Tırı 07-18 Temmuz Tarihleri Arasında Koronavirüs önlemlerine uygunBir şekilde Gülbahçe’de Kan Bağışı Toplayacak.
Ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyuluyor ve yaklaşık 9 bin insanın durumu yapılan bu kan bağışlarına bağlı. Şu anda Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılayan tek kurum olma özelliğine sahip olan Kızılay, özellikle mevsim şartlarından dolayı azalan kan stoklarına dikkat çekmek amacıyla07 Temmuz’dan itibaren “İyi ki Varsın Kan Dostum” sloganıyla bir kan bağışı kampanyası düzenleyecek.

2005 yılından bu yana Ulusal Güvenli Kan Temini programını yürüten Türk Kızılay, Türkiye’nin kan ihtiyacının %90’ını karşılamaktadır. Bu kan ihtiyacı tamamen gönüllü vatandaşların verdiği kanlarla giderilmektedir. Ancak içinde bulunduğumuz ağır kış şartları nedeniyle Türkiye genelinde kan bağışında ve kan stoklarında ciddi bir düşüş yaşanmaktadır.

Türk Kızılay sadece 15 dakika süren kan verme işlemi için bir kan bağışı kampanyasına başlatarak vatandaşlara çağrıda bulunuyor. İşlem için geçerli bir kimlik belgesiyle kan bağışı noktalarında form doldurarak doktor kontrolünden geçmek gerekiyor. Kan vermek ise 15 dakika sürüyor. Kızılay, bağışlanan kanlara dünya standartlarında testler uygulayarak kan bağışlarını eritrosit, trombosit ve plazma olarak ayrıştırdıktan sonra hastanelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaktadır.

Çalışmalarla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek: "Türk Kızılay olarak 153 yıldır insan ısdırabını dindirmek için yorulmadan,durmadan çabalıyoruz,bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken en büyük desteğimizi bağışçılarımız ve gönüllülerimizden alıyoruz,mazlum coğrafyalarda ve ülkemizde Kurban heyecanını yıl boyunca yaşatmak isteyen hemşehrilerimiz için 4 taksit imkanıyla kurban vekaletlerini alıyor,sadece 15 dakikasıyla 3 insana umut olmak isteyen vatandaşlarımız içinde son derece temiz ve son teknoloji Kan bağış tırımızda,Gülbahçe’de hizmet vereceğiz,tüm hayırseverlerimize şimdiden teşekkür ederim ’ dedi.