Türk Kızılay Nevşehir Şubesi koordinesinde 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak, sağlıklı yaşam ve yaşlanmaya dikkat çekmek amacıyla, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi , Kızılay Kadın Gönüllüleri ve Genç Kızılay Gönüllüleri anlamlı bir etkinlik düzenleyerek sağlıksız yaşamın beraberinde getirdiği obezite başta olmak üzere kronik rahatsızlıklara dikkatleri çekti.

Türk Kızılay'ının, 2030 Stratejik Hedefleri arasında yer alan "Sağlıklı Yaşayan ve Yaşlanan Toplum İçin Çalışmak" başlığıyla sağlıklı yaşam kültürünü geliştirdiğine dikkat çeken Şube Başkanı Ercan CİVELEK; "Toplumsal farkındalık için gönüllülerinin yoğun katılım sağladığı ve 81 ilde eş zamanlı yapılan yürüyüş etkinliğinde "Sağlığa Yürüyoruz, İyilik İçin Adım At" yazılı pankartları açıldı" yürüyüşe katılan halkımıza ve gönüllülerimize şenlik havasında geçen yürüyüşümüze katıldıkları için teşekkür ediyoruz " dedi.

Etkinlikte İl Merkez Başkanlıklarımızın imkanı ile katılımcılara sağlıklı beslenmeye yönlendirici meyve ve kuruyemiş ikram edildi.
 

Dünya Yürüyüş Gününde toplumu sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmak için fiziksel aktiviteye teşvik eden Türk Kızılay bu yürüyüş etkinliğini, Halk Sağlığı ve Psikososyal Hizmetler Direktörlüğü, Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü ile tüm Şubelerinin iş birliğinde, 81 ilde Kızılay Kadın ve Genç Kızılay gönüllülerinin katılımıyla düzenledi.