Olay Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi hizmet binasında saat 15:30 civarında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Kapucubaşı mahallesi Aksaray Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Nevşehir Şubesi hizmet binasında devam eden Ramazan Yardım paketlerinin dağıtımı sırasında, kimliği belirsiz bir kişi tarafından Kızılay gönüllüleri çeşitli hakaretlere maruz kaldı. Bunun üzerine hemen Polise haber verildi. 

Durumun bildirilmesinin ardından Şube Başkanı Ercan Civelek, şahısla konuşmak için yanına gitti. Bu sırada hakaretlerine devam eden şahıs elinde bulunan sert cisimle Nevşehir Kızılay Şube Başkanı Ercan Civelek'e saldırdı. Aldığı darp ile başından yaralanan Şube Başkanı Civelek, Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak ayakta tedavi görürken, Polis olayla ilgili kişiyi gözaltına aldı. 

Başkan Civelek saldırıyı kınadı...

Saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında şikayetçi olduklarını söyleyen Şube Başkanı Ercan Civelek, "Bugün Ramazan yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtımımız esnasında bir gürültü duydum. O sırada benim içerde misafirlerim vardı. Kızılay Gönüllüsü arkadaşlarımız bana Başkanım dışarda bir kişi bize hakaretlerde bulunuyor diyerek şikayet etmesi üzerine durumu polise haber verdik. Bu anda, daha önce hiç görmediğim ve tanımadığım bir şahsın elindeki sert cisimle başıma vurdu. Aldığım darp sonrası başımda iki ayrı yere dikiş atıldı. Hayır Mübarek günü daha önce hiç başımıza gelmeyen, görmediğimiz bir olay yaşadık.

Açıkcası benzer olay Aksaray Kızılay Şubemizde de yaşanmış ve etkinlik sırasında Kızılay Aksaray Şubesi Başkan Yardımcımız Ali Eren Öztürk bıçakla yaralanmıştı. Bizler kendimizi gece gündüz demeden insani yardım alanına adamış, memleketine, milletine, devletine bayrağına sevdalı gönüllü kişileriz. Bu tür münferit saldırılar bizi yıldırımaz. Bizler her zaman olduğu gibi halkımızın yanında olmaya daha kararlı bir şekilde devam edeceğiz sözleriyle saldırıyı kınadı.

Bizde bu çirkin saldırıyı kınıyor, Nevşehir Kızılay Şube Başkanı Ercan Civelek ve tüm Kızalay ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.