Nevşehir İl ve ilçelerde ihtiyaç sahibi insanların yıl boyunca yardımına koşan Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi, dini gün ve gecelerde de vatandaşın yanında olup, toplumla kaynaşmayı sürdürüyor Nevşehir Kızılay Şubesi son olarak Kadir Gecesi’nde camileri dolduran cemaati yalnız bırakmadılar;helva,su ikram ettiler.
 
Kadir Gecesi için özel bir çalışma gerçekleştiren Nevşehir Kızılay Şubesi,15 e yakın gönüllüsüyle birlikte  Kurşunlu camii önünde Mobil seyyar aşeviyle halkımıza  helva ve su dağıtımında bulundu. Bu önemli gecede camilere akın eden, dualar eden vatandaşları cami çıkışında güler yüzleriyle karşılayan Kızılaycılar, cemaate tatlı ikramında bulundular.
 
Kızılaycıları bu önemli günlerde cami çıkışlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten vatandaşlar helva ve su ikramını memnuniyetle kabul edip, ihtiyaç sahibi insanların her zaman yardımına koşan, bu uğurda her zorluğu aşan Kızılaycılara dua ettiler.
Çalışmayla ve Kadir gecesiyle alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek
 “Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve Bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde yağdığı bu gece, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilede olacaktır. Sabır ve başkalarını düşünme ayından sonra Ramazan bayramı ise millet olarak sevinme ve birbirimizi kucaklama günüdür. Bu vesileyle Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, ülkemiz, İslam dünyası ve bütün insanlık için hayırlı olmasını diliyor, tüm insanlık alemine esenlikler getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.