Türk Kızılay Nevşehir Şubesi’nin görevli ilk yardım bilinci eğitmenleri, sosyal farkındalığı arttırmak,ilk yardım bilincini yaymak adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Youtube üzerinden gerçekleşecek, katılım belgeli eğitimde halkımıza ani durumlar karşısında neler yapması gerektiği öğretilecek.

Ülkemizde trafik kazaları sonucu her yıl yaklaşık 7000 kişi olay yerinde ölmekte, 300.000 kişi yaralanmaktadır. Kalıcı yaralanmaların ve ölümlerin büyük bir kısmı, panik ve kargaşanın hakim olduğu ilk dakikalarda ve yanlış nakil sırasında gerçekleşmektedir.Her yıl binlerce kişi ev kazaları nedeniyle yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Acil Servislerine başvuru nedenlerinin 1/3 ‘ü ev kazalarıdır. İlkyardım bilgisi sadece trafik kazaları veya deprem gibi afetlerde değil hayatımızın her anında bize gereklidir. Tüm dünyada ölümlerin en sık nedeni ani kalp hastalıklarına bağlıdır. Bu durumlarda yapılan ilkyardım ile, kişinin hayatta kalma oranı %6 ile %55 arasında değişmektedir. Türkiye’de her yıl binlerce kişi ev kazaları nedeniyle yaralanmakta ve sakat kalmaktadır.

Tüm bu durumlarda hayatta kalabilmek için kendinize bir şans yaratın. İlkyardım öğrenin ve öğretin.

Akşam 19.30’da Canlı Yayın Başlayacak olup Tüm Nevşehir halkı bekleniyor.

Ücretsiz seminere katılım ve bilgi için

CANLI YAYIN LİNKİ;

www.youtube.com/channel/UC-JpWWVxqRwdTwPC0E4DOsg

0552 168 18 04 Türk Kızılay Nevşehir Kurumsal Numarasına Whatsapp üzerinden iletişime geçerek

İnstagram.com/genckizilay50

Twitter.com/genckizilay50

Facebook.com/genckizilaynevşehir

Üzerinden iletişime geçilebilir.

Youtube  üzerindenc anlı yayında  online olarak  gerçekleşecek seminerinin halkımız tarafından büyük bir merakla beklendiği gözlemlendi.

Her evde bir ilk yardımcı bulunmasının gerekliliğine vurgu yapan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her 5 saniyede bir kişi yaralanma sonucu hayatını kaybediyor. Bu da ilk yardımın önemini daha da ortaya koyuyor. Herkesin ilk yardım bilgisi olmalı. Halkımızıda  bu konuda yetiştirmek amacıyla güzel bir program olacağına inanıyorum,çok yakında şubemize Gönüllü Merkezi kazandıracağız ve bu eğitimleri Pandemi Sonrasında orada devam ettireceğiz,tüm halkımızı bu önemli eğitime davet ediyorum ” dedi.

Eğitim alan gençlere katılım belgeleride program sonrasında online olarak verilecek.