Nevşehir'in il merkezindeki en önemli tarihi ibadethanesi Kurşunlu Caminin ibadete açılabilmesi için çalışmalar olanca hızıyla sürüyor.

Nevşehir’de Osmanlı Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından inşa ettirilen tarihi Kurşunlu Camiinin, 03 Temmuz 2018 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sürüyor. Temel güçlendirme, şadırvan, çalışmalarının büyük bir kısmı ile cami içi restorasyonu tamamlandı. Camide bulunan Osmanlı çini sanatının eşsiz örnekleri de dahil birçok kısım restorasyondan geçiriliyor.

3 Yıl süren çalışmaların ardından Nevşehir ile sembolleşen tarihi Kurşunlu Caminin Ramazan bayramına kadar tamamlanarak ibadete açılması planlanıyor.

Bugün tarihi camiide yürütülen çalışmları yerinde inceleyen Nevşehir Belediye Başknaı Dr. Mehmet Savran; "Kurşunlu Camimizde ( Camii Kebir Cami ) çalışmalar devam ediyor. Vuslatımıza az kaldı.." dedi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe caminin restorasyon çalışmalarının hızlandırılarak Ramazan ayı içerisinde ibadete açılabilmesi için Vakıflar Genel Müdürü ile görüşmelerde de bulunmuşlardı.  

Cami ve hemen bitişiğindeki Külliye alanında ki restorasyon çalışmaları 03 Temmuz 2018 tarihinde başlatılmış, çalışmaların 15 Ekim 2021 tarihinde tamamlanması öngörülmüştü.