Nevşehir Lisesi Konferans Salonunda “Çanakkale Şehitleri ve Kur’an” konulu konferans düzenlendi.
Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk konuşmacı olarak katılırken, Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammet Orçin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen programda Okul Müdürü Muhammet Orçin’in yaptığı kısa açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Yakup Özrütk; “Çanakkale Şehitleri ve Kur’an” konulu konferansını verdi.
Konuşmasında Öztürk; “18 Mart 1915 Ecdadımızın destan yazdığı gündür ve üzerinden 102 sene geçmiştir. Ama biz onları asla unutmadık, unutturmayacağız. Her zaman onları yadediyoruz, yadedeceğiz” dedi.
Öztürk; “Diyanet İşleri Başkanlığımız ülke genelinde “250 Bin Şehide, 250 Bin Hatim Kampanyası” başlattı. Nevşehir’imizde 2500 hatim belirlenmişti. Elhamdülillah ilimizde 2530 hatim okundu. Bizde bunların duasını sabah namazından sonra Merkez Kurşunlu Camiimizde Şehitlerimize Vefa Huzurda Buluşalım programında yaptık. Camiyi tıklım tıklım dolduran Halkımıza Teşekkür ediyorum” dedi.
Müftü Öztürk; “Maddenin manaya, imanın küfre galibiyetinin sembolüdür Çanakkale. En zor şartlarda bu aziz milletin neler yapabileceğinin göstergesidir Çanakkale.
Çanakkale’yi canlarıyla, kanlarıyla geçilmez eden ecdadımıza, şehitlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Bize düşen vazife Çanakkale ruhunu daima diri tutmaktır. Elhamdülillah hâlâ mevcuttur. 15 Temmuz’da bu ruh tekrar ayağa kalkmış ve yine vatanı, milleti, bayrağı canları pahasına korumuştur. Böyle bir milletin mensubu, evladı ve ahfadı olduğumuz için Allah’a ne kadar hamdetsek azdır” dedi.   
Öztürk; “Bize bu ruhu kazandıran Kur’an’dır. Kur’an Allah kelamıdır ve Allah (c.c.) Onda şöyle buyurur “Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.” Bakara : 154
Bize bu ruhu aşılayan Kur’an-ı seçmeli ders olarak seçip Kur’an öğrendiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Konferans sonrası Okul Müdürü Muhammet Orçin Müftü Öztürk’e konuşmalarından dolayı teşekkür etti ve günün anısı olarak buket çiçek takdim etti.
  Daha sonra İl Müftüsü Öztürk de Kur’an’a geçen tüm öğrencilere, Kur’an-ı Kerim hediye etti.