AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç Muharrem ayı dolayısıyla Kapadokya Özel Eğitim Merkezi'nde düzenlenen aşure etkinliğinde bir araya geldiler.

Etkinlikte özel çocuklara aşure ikram eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Kapadokya Özel Eğitim Merkezimizde “özel evlatlarımız” ile birlikteyiz. Yüzünüzdeki samimi tebessüm her şeye bedel…

AK Parti Nevşehir ailesi olarak, AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığımızın emekleri ile evlatlarımızla ve vatandaşlarımızla aşurenin bereketini paylaştık.  Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'da hicri yılın ilk ayı Muharrem’in onuncu gününe denk gelen Aşure Günü etkinlikleri kapsamında aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bir Muharrem ayına daha eriştik. Muharrem ayı denilince akla aşure gelir. Aşure tabi ki on Muharrem’de geleneksel olarak bir kültürü yaşatma adına yapılır ve dağıtılır. İçerisinde değişik lezzetleri içerir ama değişik zamanda değişik dönemlerde Allah dostlarının, peygamberlerin hep sıkıntılara girdiği ve sıkıntıların giderilmesi adına dostlara ikram edildiği bir üründür. İçerisindeki değişik ürünlerin bir araya gelerek, birlik, beraberlik nasıl oluşturulur, bir tat, bir lezzet oluşturduğu anlayışı içerisinde Cenab-ı Allah birliğimize beraberliğimize vesile kılsın. Hayırlı olsun.” dedi.

Merkezde eğitim gören engelli öğrencilerin aşure günü etkinliğinden dolayı mutlulukları gözlerinden okunurken, öğrenci velileri katılımları için AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç'e ve düzenledikleri anlamlı etkinlik içinde Kapadokya Özel Eğitim Merkezi'ne teşekkür ettiler.