Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızdan gelen Özkonak kasabasında Çorukoğlu camiinin haç şekline benzeyen mihrabı iddialarını haberimize taşımıştık.

Bugüne kadar İl Müftüsünden tek bir açıklama gelmedi. 

FİB Haber Whatsapp ihbar hattımız vatandaşlar tarafından günlerdir bu konuyla ilgili soru yağmuruna tutuluyor ancak biz sayın müftümüzden bir açıklama gelebilir diye beklediysekte şimdiye kadar her hangi bir açıklama gelmedi.

Cami mihrabında haç işareti iddialarına cevap yok...

Buradan birkez daha okuyucularımız adına sormak istiyoruz, Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında Çorukoğlu Ömer efendi tarafından 1873 tarihinde yaptırılan Çorukoğlu camiinin haç şekline benzeyen mihrabı iddiaları hakkında ne gibi araştırma yaptınız?  Haç işaretine benzeyen mihrabın düzeltilmesi için gerekli çalışma yapacakmısınız? Konuyla ilgili bir bilgi paylaşacakmısınız? 

Kurşunlu camii Ramazana açılacak mı?

Öte yandan yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Camilerimizin durumu hakkında da ilgili, yetkili ve sorumlusu Nevşehir İl Müftüsü A.Celalettin Altunkaya'ya soruyoruz? Tarihi Kurşunlu Camiimiz ne zaman ibadete açılacak? Külliye camiinin son durumu nedir? 

Konunun muhatabı Değerli İl Müftümüz zahmet buyurup bu konuda bir beyanat verebilirlerse memnun oluruz.

FİB Haber Merkezi olarak bu konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz...

İşte bahse konu olan tarihi Çorukoğlu camii mihrabı...