Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Gülşehir Belediyesi Tarafından organize edilen Doğa Yürüyüşüne Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, SGK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı, İl Müdür yardımcısı Hatice Gül ile birlikte il müdürlüğü personeli, eş ve çocukları katıldı.

Yapılandırma öncesi motivasyonu yüksek tutmak için; Kapadokya Gülşehir Kurudere ve Kızılkatma Vadisinde yapılan Vadi Yürüyüşü oldukça eğlenceli geçti.

Yürüyüş sonrası SGK personeline kahvaltı ikram edildi. İl Müdürü Baltacı Gülşehir Belediyesinin Müdürlüğe vermiş olduğu katkıdan dolayı Başkan Çiftci’ye teşekkür etti.

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN SESSİZ VADİ…

Kızılkatma Kilisesi ve Kurudere Doğal Sit Alanı

Kızılkatma Kilisesi, Pınarbaşı vadisindeki Güvercinlik mevkiinde, güneye bakan kayaya oyulmuş bir yapıdır. Anıtsal mimari tarzında bir cephesi vardır. Sahipsiz bu kilise, definecilerce tahrip edilmiştir. Kilisenin yan tarafında şırahane ve mahzen de bulunmaktadır.

Pınarbaşı vadisine açılan Kurudere mevkii, dar bir alanda yüzlerce şapkasız peri bacası bulundurmasıyla sanki bir kaya ormanını andırmaktadır. Bu iki derenin birleştiği yerde bazalt taştan şapkası olan ilginç bir peri bacası dikkati çekmektedir.

Pınarbaşı öz Vadisi ve Kızıl katma Kilisesi(şapel)     

Etrafı bağlarla çevrili içerisinde söğüt ve kavak ağaçlarını barındıran vadinin çevresinde yeni oluşmaya başlamış peri bacaları ve güvercinlikler var. Baharla birlikte kuş ve su sesleriyle huzurlu bir hafta sonu geçirebileceğiniz vadinin toplam uzunluğu 8-9 km civarındadır. Halk arasındaki adı Pınarbaşı öz Vadisi. İsmine münhasır bir şekilde vadi tabanından bir pınar özü nazlı nazlı akmakta. İlk Hristiyanların Roma Baskısından kaçarak gelip yerleştikleri bir vadi olarak bilinmektedir. Vadi içerisinde o dönemden kalma bir kaya kilisesi vardır. Kaya içerisine oyulmuş bir şekilde bulunan kilisenin adı Kızıl katmaKilisesidir.  Dış yüzeyinde oyma ve süslemeler mevcuttur.