Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Baltacı, Sosyal Güvenlik alacaklarına ilişkin 7326 sayılı yasa kapsamında yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 30 Kasım’ da sona ereceğini belirterek işverenlerimizin yapılandırmalarının bozulmaması için mutlaka ödeme yapmaları gerektiğini bildirdi. 

İl Müdürü Baltacı yapmış olduğu yazılı açıklamada; 

Yapılandırma kapsamında Peşin ve ilk taksit ve ödemesi için son gün 30 Kasım 

Peşin ve Taksitle ödemeyi tercih edenler ödemelerini 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapılabiliyor. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2021’de sona eriyor.  Yapılandırma avantajlarının kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. 

İlk iki taksitini süresinde ve tam olarak ödeyip daha sonra bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitini ödeyemeyen veya eksik ödeyenlerin de yapılandırması bozuluyor. Taksitin yüzde 10’unu geçmemek şartıyla 10 TL’ye kadar yapılan eksik ödemelerde ise yapılandırma bozulmuyor. 

Yapılandırması bozulan borçlular, ödedikleri taksit tutarı kadar yapılandırma hükümlerinden yararlanabiliyor. 

GSS prim borçları için son gün 30 Kasım! 

7326 sayılı yapılandırmada başvuru ve borç ödeme süresi geçen ay dolmuştu. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek. 

2021/Nisan ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin 31.12.2021 tarihine kadar ödenmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammı silinecek ve bu kapsamdakiler kanunun yayımı tarihinden itibaren de 60 gün ve daha fazla süreye ilişkin prim borçları olmaması halinde 31.12.2021 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. 

Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor.