ABD Başkanı Joe Biden’in, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıdığını ilan etmesi üzerine, Nevşehir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ferhat Korkmaz yapığı yazılı açıklama ile "Bu kabul edilemez. Türk Hekimleri olarak ABD’yi, ABD Başkanı Biden’i ve ondan güç alarak soykırım tabirini kullanan yurt içindeki maşalarını kınıyoruz." dedi. İşte Korkmaz'ın o açıklaması;

Değerli Kamuoyuna,

Amerika (ABD) Emperyalizmi kendi çıkarcı amaçlarını elde etmek için, yapacağı saldırıları meşru göstermek için hep yalanlar uydurmuş, yalanlara sığınmıştır. Şimdi de ABD Başkanı Biden Ermeni yalanlarını dile getirmiştir. Bu kabul edilemez. Türk Hekimleri olarak ABD’yi, ABD Başkanı Biden’i ve ondan güç alarak soykırım tabirini kullanan yurt içindeki maşalarını kınıyoruz.

Biz soykırım yapmadık. Emperyalistlerin kışkırtmalarıyla, Ermeni çetelerin saldırıları sonucu birçok acılar yaşanması sonrasında vatanımızı savunmak için önlemler aldık.

O günlerde de bu kışkırtmalardan sorumlu olanlar bugün de ülkemize karşı bu tehditleri dillendiriyorlar ve kışkırtıcılık yapıyorlar.

Ermeni Soykırımı olmadığına ilişkin İngiliz Kraliyet Başsavcılığı ve AİHM kararları olmasına karşın bu açıklamaları yapanlar, İstanbulumuza Konstantinopolis diyenler, Türkiye’nin egemenliğini tehdit ediyorlar.

Buna Tıbbiyeliler olarak asla boyun eğmeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere bütün sağlık meslek örgütleri ve kuruluşlarını bu ulusal sorun ve tehdit karşısında tepki göstermeye davet ediyoruz.

Afyonkarahisar TO
Aksaray TO
Amasya TO 
Çorum TO
Denizli TO
Elazığ TO
Erzurum TO
Kahramanmaraş TO
Karabük TO 
Karaman TO
Kayseri TO 
Konya TO
Kütahya TO 
Malatya TO
Nevşehir TO
Niğde TO
Ordu TO
Osmaniye TO
Rize TO
Sakarya TO
Sinop TO
Sivas- Erzincan TO
Tokat TO
Yozgat TO
Ankara Hekimiz Biz Grubu 
Antalya Önce Hekim Birliği 
Balıkesir Önce Hekim Grubu 
İstanbul Cumhuriyetçi Hekimler 
İzmir Hekim Güçbirliği 
Şanlıurfa Hekim Birliği
Trabzon Bağımsız Hekimler Grubu