Korona virüs ( Covid-19) risk haritasının açıklandığı andan itibaren nüfusa oranla vaka sayısı ile dikkat çeken, çok yüksek riskli grupta yer alan Nevşehirde, “alınan tedbirlere rağmen vaka sayıları neden düşmüyor?” sorusunun cevabıda bugün bir kez daha gözler önüne serildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma uygulaması sürerken Nevşehir'de bazı duyarsız vatandaşların parkta bahçede gezmesi, gıda ihtiyacı bahanesi ile mahalle dışına çıkıp araçlarıyla alışveriş yaptıkları hatta bazılarının bir grup halinde mangal partisi düzenledikleri  görüldü... Hatta öyleki, tam kapanma döneminde ışıklarda normal dönemdeki gibi yoğunluk görüldü çarşı merkezinde ki bazı caddelerde park edecek yer bile bulmakta güçlük çekildi. 

Maalesef ilimizde bir takım kural tanımaz şahısların, bu gibi sorumsuzca davranışlar sergilemesi bir çok insanımızın sağlığını korona virüs salgınına karşı karşı tehdit ediyor.

Nevşehir'de koronavirüsün yayılmasından bu tür sorumsuz davranışlar sergileyenleri sorumlu tutan duyarlı vatandaşlarımız durumuda kınadı.

Tepkili vatandaşlar; Nevşehir olarak geçenlerde Maliyeci Murat Bozkurt abimizi, Sağlıkçı Ayşegül hemşiremizi ve en son  bir polisimizi daha koronadan kaybettik... Sevdiklerimizi kaybediyoruz. Bir çok esnafımız bu süreçte ekmeğini kaybediyor ve bir çok insanımız mağdur. Polisimiz, Sağlıkçılarımız 7/24 esasıyla çalışıyor... Devletimize de  Milletimize de yazık... Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Polis ne yapsın her bir kişinin başında bekçilik mi yapsın" sözleriyle düşüncelerini ifade ediyorlar.

Nevşehir'de tedbirler en üst seviyede

Öte yandan Covid-19 tedbirleri kapsamında Nevşehir’deki önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. Ana caddelerin yanı sıra ara yollar ve tüm kavşaklar da polis ekipleri yerleştirildi. Polisler, sokağa çıkma yasağı konusunda sık sık kontrollerini sürdürüyorlar.

Nevşehir'de yoğunluk cezayı'da beraberinde getirdi.

Nevşehir halkının huzur ve güvenliği için cansiparane büyük bir azim ve fedekarlıkla çalışan Polisimiz'de bu tip duyarsız kişilerle mücadelesine tüm kararlılığı ile devam ederek, sokağa çıkma yasağını ihlal edenleri affetmiyor. Farklı uygulama noktalarında araçları teker teker denetleyerek kontrol eden polis ekipleri, kurallara uymadan sokakalrda gezenlere ve belgesi olmayanlanlara ceza kesti.

Koronavirüse karşı mücadeleyi ancak halkımızın azmi ve kararlılığı ile yenebiliriz. Bu manada bu hassas dönemde önce vatandaşlık görevimizi hatta bu korovirüs dönemi içerisinde İnsanlık görevimizi unutmayalım. Hepimizin sağlığı ve tekrar eski huzurlu günler için lütfen kurallara uyalım.

FİB Haber Merkezi olarak bu noktada kıymetli Nevşehirlilerden istirhamımız, biraz daha sabır göstererek İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelgede belirtilen tüm kural ve tedbirlere istisnasız riayet etmeleridir.

Tüm Nevşehir halkını ”Sağlığımız için Hepimiz için” sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyoruz.

İşte Nevşehir'de sıradan birgün...