Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Türkiye Kızılay Nevşehir şube Başkanı Ercan Civelek, Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi ve Ünal İkizoğlu ile birlikte Fenerbahçe Futbol Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı değerli hemşehrimiz Vefa Küçük'e nezaket ziyaretinde bulundular.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ü makamında ziyaret eden Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ve beraberindeki heyet, Kızılay'a yapmış olduğu Kan Bağış Merkezi hizmet binasından dolayı teşekkür ettiler. 

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Başkan Vefa Küçük'ü Nevşehir'de haziran ayında Aşevi ile birlikte eş zamanlı olarak açılacak olan Kızılay Ahmet Vefa Küçük Kızılay kan bağış merkezi açılışına davet etti.

Kızılay arşivlerinde yer alan 1914 tarihli, dönemin Fenerbahce Başkanı Dr. Hamit Hüsnü Kayacan tarafından kaleme alınan belge, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı ve Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek tarafından hediye edildi.

Ziyaretten ve davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'te bir mani olmassa memnuniyetle geleceğini söyledi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e ziyaretin anısına Türk Kızılay amblemli Rapido işlemeli gözyaşı testisi takdim etti.

Ziyaretin ardından Başkan Küçük Nevşehir Kızılay heyetini Fenerbahçe Müzesini gezdirdi.

Ziyaretin ardından Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Kızılay Şube Başkanı Ercan Civelek ve beraberindeki heyet, müze müdürü Alp Bacıoğlu eşliğinde Ülker Stadı'nda yer alan Fenerbahçe Müzesi'ni gezdi. Burada kulüp ve Türk Spor tarihi hakkında bilgiler alan Nevşehir Heyeti, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kazandığı şampiyonluk kupalarını ve kulübün Kurtuluş Savaşı'na destek için silah kaçırma faaliyetlerini anlatan canlandırmaları inceledi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük Kimdir?

Ahmet Vefa Küçük (d. 13 Mart 1943, Nevşehir) Türk iş adamı, avukat ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu başkanı. İlkokul ve orta okuldan sonra Vefa Lisesi'ni bitirdi. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Vefa Küçük, Fenerbahçe Spor Kulübü içerisinde verdiği hizmetlerle, Sarı Lacivertli kulübün saygıdeğer isimleri arasında yer alıyor. İşadamı olan Vefa Küçük, 90'lı yıllarda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün önemli noktalarında görev almıştır. Aziz Yıldırım ile 1998 yılında girdiği seçimi yalnızca 1 oy ile kaybeden Vefa Küçük, o tarihten itibaren kulüp içerisinde çeşitli görevlerde yer almıştır.

Peki, Vefa Küçük kimdir kaç yaşındadır? İşte, merak edilen isim hakkında bazı bilgiler

Vefa Küçük, 13 Mart 1943 tarihinde Nevşehir'de dünyaya geldi. İlkokul ve orta okuldan sonra Vefa Lisesi'ni bitirdi. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Dört yıl Vefa Vakfı başkanlığını yürüttü. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkan vekili olarak 1994-1998 yılları arasında yönetim kurulunda görev yaptı. 2015 yılı Nisan ayında kulübün Yüksek Divan Kurulu başkanı olarak girdiği seçimde üç yıllığa yeniden başkan seçildi. 2018 yılında yapılan seçimle bu üyeliğini sürdürmüştür.

20 yılı aşkın süre Kocaeli Sanayi Odası’nda meclis üyeliği ve meclis başkanlığı ve TOBB Sanayi Konseyi üyeliği yapmıştır.

Doğduğu memleketi Nevşehir'de bir fakültesi (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi) bir Kan merkezi, (Nevşehir Kızılay Vefa Küçük Kan Bağış Merkezi) Ürgüp'te de ismiyle yaşayan bir parkı vardır.