Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığınca 12 Mart İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 101. yıldönümü kutlama etkinliği düzenlendi.  

Sarraflar Caddesi girişinde etkinliğe Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Ülkücü genç katıldı.  

Ülkücü gençlerin İstiklal Marşımızın 10 kıtasını da ezbere okumasıyla başlayan etkinlikte konuşan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik, "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. Bu vurucu dizelerle başlayan ve Anadolu'mda yakılan bir meşale olan İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıldönümündeyiz. Vatan mücadelemizde aziz milletimizin şahlanışı, ebedi zaferin gururu, canlarıyla başlarıyla mücadele etmiş Şehitlerimiz, Gazilerimiz, gönül tahtımızın ebedi sahipleri, Türklüğü bu topraklara kanı ile yazmış yiğitler dün korkmadık, bugün korkmadık. yarın korkmayacağız. Neydi Vatan anaydı, babaydı, evlattı. namustu, İstiklal mücadelesiydi. İmkanı olmayan bir milletin imanıyla neler yapacağının bir göstergesiydi İstiklal Marşı. Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" ifadelerinde bulundu. 

Başkan Şevik'in konuşmasının ardından Ülkücü yemini okundu.