Ürgüp'e bir çok eser kazandıran Toksöz aile büyüğü, Toksöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahat Toksöz, önceki akşam saatlerinde ikamet ettiği İstanbul'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan iş kadını Toksöz’ün dün akşam saatlerinde vefat ettiği haberi geldi. Merhum Sebahat Toksöz’un cenazesinin bugün Kanlıca Mezarlığı’na defnedileceği bilgisine ulaşıldı.

Sebahat Toksöz’ün eşi Erol Toksöz 2012 yılında vefat etmişti. Toksöz Holding Sanovel İlaç, Tadelle, Sarelle ve Sagra gibi markaları bünyesinde barındırıyordu.

Memleketi olan Ürgüp'e Üniversite binası, Ürgüp Sebahat Erol Toksöz Kültür Merkezi (Düğün salonu), Hastane ek binası, Hacı Ahmet Toksöz Orta Okulu gibi bir çok katkıları olmuştu.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’den Merhume Hayırseverimiz Sebahat Toksöz İçin Taziye Mesajı

Üniversitemiz Ürgüp yerleşkesindeki Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nu yaptıran merhum hayırseverimiz Ürgüplü hayırsever işadamı Erol Toksöz’ün eşi Sebahat Toksöz’ün vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.

Kurulduğu günden beri binlerce öğrencinin yetiştiği Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nun isim sahibi,  üniversitemizin bir ferdi,  gönüllü bir destekçisini kaybetmenin keder ve üzüntüsü içerisindeyiz.

Merhumeye Allahtan rahmet,  ailesine, sevenlerine ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi camiasına başsağlığı diliyorum.


Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ten TAZİYE MESAJI

"İlçemiz hayırseverlerinden Toksöz ailesinden Sebahat Toksöz'ün vefat haberini almış olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. "