1990’lı yıllarda inşa edilen ve o tarihten sonra sadece 2013 yılında bir kez bakımdan geçirilen Nevşehir Valilik Binasının dış cephesi, 8 yıl aradan sonra boyandı. 

Binanın dış cephe boyası eskimiş bir vaziyetteydi. Bazı yerlerde sıvalar dökülmüş, yağmur suyu olukları dolmuş ve delinmiş bir vaziyette olduğu için aşağıya akan yağmur suları, aynı zamanda bazı yerlerde tabandaki ızgaralardan bodruma akmaktaydı!

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'in talimatıyla dış cephe boyası yenilenen Nevşehir Valilik Binası yeni görünümü ile herkesin beğenisini kazandı.

Hatırlanacağı üzere, Nevşehir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı çevresinin bakım ve yenileme çalışmaları geçtiğimiz yıl Nevşehir Belediyesi tarafından tamamlanmıştı. Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarla birlikte, anıt kaidesinde bulunan ve mevsimsel şartlardan dolayı yıpranan taşlarda yenilenmişti.

Nevşehir Valilik Hizmet Binası;
İlimiz Hükümet Konağı, Nevşehir Merkez İlçesi, Camicedit Mahallesi, 1159 ada, 1 parsel 25.142,00m2 yüzölçümlü ve Arsa vasfıyla kamulaştırma yoluyla 07.02.1985 tarihinde Hazine adına tescil edilmiştir.

İmar Planında "Hükumet Sitesi" olarak ayrılmıştır.

1985 yılında 1.600.000.000TL keşif bedeliyle ihale edilmiştir.

16.09.1989 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete alınmıştır.

Hükumet Konağı 4 bloktan oluşmaktadır.