Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilciğini ziyaret ederek Dernek İl Temsilcisi Gazi Zeki Didinmez ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Ziyarette 19 Eylül Gaziler Günü'nün kutlayan Vali Becel, yeni kurulan dernek il temsilciliğinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Şehit aileleri ve Gazilerle bir süre sohbet eden Vali Becel, şehit ve gazilerimize her zaman minnet duyduklarını kaydetti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "Vatanımızı ve bağımsızlığımızı korumak için canlarını hiçe sayarak düşmanla mücadele eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, her zaman başımızın tacıdır. Devlet olarak özellikle son yıllarda şehit yakınlarına ve gazilerimize çeşitli sosyal hak ve imkanlar sunmaktayız.Elbette bu sosyal haklar şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan için verdikleri mücadelelerin karşılığı olmaya yetmez. Her geçen gün şehit yakınlarımız ve gazilerimize daha çok imkan sunmanın gayretinde olacağız. Milletimizin gönlünde de ayrı bir yeri olan şehit ve gazilerimize Nevşehir halkı adına şükranlarımı sunuyor, şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet dilerken, hayatta olan gazilerimizin bundan sonraki yaşamlarını huzur ve esenlik içinde sürdürmelerini temenni ediyorum.” dedi.

Ziyaret sırasında Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir Bakanı Zeki Didinmez, Vali İnci Sezer Becel’e çiçek takdim ederek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Vali Becel'de İl Temsilcisi Didinmez'e Türk Bayrağı hediye etti.

Dernek İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek Vali Sezer Becel'e nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.

Vali Becel'e Nevşehir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Bahittin Murat Yakın ve Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener eşlik ettiler.