Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ilk olarak, 1997 yılında Mardin'in Midyat İlçesi'nde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen J. Er İsa Çokyiğit'in Acıgöl İlçesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Devletimizin Şehit ve Gazi ailelerinin daima yanlarında olduğunu ifade eden Vali Sezer Becel, Şehit Çokyiğit ailesi ile bir süre sohbet etti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, daha sonra 2000 yılında Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan J. Uzm. Çavuş Asım Gökmen'in Acıgöl İlçesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti. 

Acıgöl Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahittin Murat Yakın, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş ve Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener'in de eşlik ettiği ziyarette, Vali Sezer Becel, Şehit Gökmen'in ailesinin, istek ve taleplerini dinledi ve şehit aileleriyle her zaman beraber olmaya özen gösterdiklerini dile getirerek, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. 

Vali Becel son olarak, 1992 yılında Şırnak'ta vatani görevini yapmaktayken Gazi olan Abdülkadir Soylu'nun Acıgöl'de yaşayan babasının vefatı sebebiyle gazimizin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit İsa Çokyiğit ,Şehit Asım Gökmen ve Gazi Abdülkadir Soylu'nun'in aileside, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek Vali Sezer Becel'e nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkür ettiler.