Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen ve çeşitli illerden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerini makamında ağırladı.

Heyet adına konuşan İstanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen, İstanbul'dan gelen misafirlerimizin bölge ziyaretlerinde kendilerine ev sahipliği yapan Nevşehir Valisi Becel'e teşekkür etti.

Tüm Nevşehirliler Federasyonu İstanbul Nevşehirliler Derneği Orta Anadolu Eğitim Kültür Platformu Kurucu Başkanı Mustafa Şen öncülüğünde Nevşehir Kapadokya Bölgesinde iki gün gezi ve ziyaretlerde bulunan heyet Nevşehir Kayaşehir, Göreme, Avanos, Derinkuyu, Ürgüp, Hacıbektaş, Uçhisar gibi turistik bölgeleri ziyaret ettiler.

stanbul Nevşehirliler Derneği Başkanı Mustafa Şen; "23-26 Aralık 2021 tarihleri arasında Nevşehir'in sahip olduğu yerel değerleri korumak, bu değerleri kent kültürüne entegre etmek, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlı tutmak, müziğin, tasavvufun, kültürün, termalin, lezzetin ve en önemlisi Kapadokya'nın merkezi İlimizin değerlerini tanıtarak turizm ekonomisine katkı sağlamak, Nevşehir’in folklorik ve iktisadi özelliklerini ziyaretçilere tanıtmak, var olan Nevşehir Şehir Markasına değer katmak amacıyla İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda Nevşehir Tanıtım Günleri standı açacaklarını ifade eti.

Başkan Şen, 4 gün süresince ilimizin tanıtımının yapılacağı bu dev organizasyonda, İstanbul’da ikamet eden hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm hemşehrilerimiz İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda Nevşehir Kapadokya rüzgarı estirmeye, birlikte eğlenip memleket hasretini dindirmeye davet ediyorum" dedi.

Ziyaretlerinde kendilerine eşlik eden Vali Becel şahsında KAPHİB Müdürü Levent Ak'a da teşekkür eden heyet İstanbul'a döndüler.