Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte Kayaşehir’de incelemelerde bulunarak bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Vali İnci Sezer Becel, hafta sonu Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen Kayaşehir’de incelemelerde bulundu.

Vali Sezer’e gezisi sırasında Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve belediye başkan yardımcıları eşlik etti.

Bölgede yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’dan bilgiler alan Vali Becel’eNevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yöneticileri ve belediye arkeologları tarafından projenin bundan sonra gerçekleştirilecek etaplarına ilişkin bir sunum yapıldı.

Kayaşehir içerisinde turistlerin ziyaretine açık bulundurulan kaya oyma mekânların yanı sıra kaya kiliseyi de gezen Vali Becel, kısa sürede büyük merak uyandıran ve yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdikleri Kayaşehir’in hem bölge hem de ülke turizmi için büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’da, 437 bin metre kare alanda bulunan Kayaşehir’in şu ana kadar 123 bin metre karelik bölümünde yer alan 1. Etabının turistlerin ziyaretine açıldığını belirterek bine yakın kayadan oyma odaların bulunduğu bölgenin tamamının turizme kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kayadan oyma yaşam odaları, ticarethaneler, manastır, tüneller, bezirhaneler ve kilisenin bulunduğu Kayaşehir’in tamamının turizme kazandırılması ile birlikte Nevşehir il merkezinin turizmde önemli bir ivme kazanacağını vurgulayan Savran, bölgedeki çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.