23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, makam koltuğunu Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi İrem Yıldırım’a devretti.

Vali Becel’in makamında gerçekleşen temsili yer değiştirme programına çocuk Vali İrem Yıldırım ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdürü Salih Yıldız, Sınıf Öğretmeni ve öğrenciler katıldı.

Makama oturma fırsatı verdiği için makamın gerçek sahibi Vali İnci Sezer Becel’e teşekkür ederek sözlerine başlayan çocuk Vali İrem Yıldırım, "Bugün TBMM’mizin açılışının 101. Yıldönümü aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaktayız. 101 yıl önce bugün bu güzel vatanın temelleri 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılmasıyla atılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünü bizlere ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Dünyada tek çocuk bayramına sahip olan ülkenin bir ferdi olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Arkadaşlarımın ve bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.

Vali Becel’den ilimizde herkesin gezip görebileceği bir hayvanat bahçesi kazandırılması için öncülük yapmasını isteyen çocuk Vali Metehan Yeşilova, ilk talimatını Orman İşletme Müdür Vekili Altun Aktaş’a vererek okul bahçelerinin daha yeşil olması için gerekli ağaçlandırma çalışmalarının yapılması talimatını verdi.

Makam koltuğuna oturan çocuk Vali İrem Yıldırım ve diğer öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Becel:“Bu anlamlı günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza bir bayram olarak armağan etmiştir. Çocuklarımızın iyi eğitilmesi, topluma ve insanlığa hayırlı bireyler olması için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocuklarımızı yetiştiren anne ve babaları ile öğretmenlerine teşekkür ederim. Hayatımıza anlam katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." diye konuştu.

Çocuklar ile bir süre daha sohbet eden Vali Becel, günün anısına çocuklara çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.