Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Hacıbektaş Rifat Kartal Huzurevi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Becel, ziyarette huzur evi sakinlerine karanfil hediye ederek, günün anısına pasta kesti.

Huzurevinde yaşayan yaşlılara karanfil veren Vali Becel bir süre yaşlılarla sohbet ederek görüştü. Vali Becel, Türk Kültürü’nde yaşlıların önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Sizler bizim her daim başımızın tacısınız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Vali Becel konuşmasında, tarihin her döneminde Milletimiz yaşlısına gereken önemi vermiş, büyüğe saygı milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneği olduğunu ifade ederek, “Ne mutlu bize ki, millet olarak, büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, aksine, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. Yaşlılarımıza huzurlu bir ortam sunmak, saygı ve hürmette kusur etmemek her şeyden önce bir vefa borcudur. Bizlerin büyüyüp yetişmemizde bin bir emek sarf eden anne ve babamız başta olmak üzere tüm yaşlılarımızın bizlerden en büyük beklentisi olan sevgi ve saygımızı her fırsatta onlara gösterip bu güzel hasletimizi ileriki nesillerimize aktararak devam ettirmek temel görevimizdir” dedi.